Home / Blog / Is dit de ultieme reis deal website?

Is dit de ultieme reis deal website?

Uren lang, dagen lang, soms wel weken lang, kan ik zoeken naar een passende vakantie. Als voormalige reisprofessional weet ik waar ik wat kan vinden en tegen welke prijzen, maar ook voor mij is het vaak een enorm zoekwerk in de digitale jungle. De reiswebsites maken het er niet makkelijker op, terwijl dat juist wel de bedoeling is. Laatst kwam ik op vakantiepiraten.nl. Is dit dan de ultieme reis deal website? Heb ik dan eindelijk de website gevonden die mij tijd gaat besparen?

Over vakantiepiraten.nl

Vakantiepiraten.nl is een internationale website die sinds 2014 actief is op de Nederlandse markt. Het bedrijf werkt vanuit Berlijn aan een 6-tal reiswebsites. Hun logo doet mij denken aan een mix tussen een papegaai en een POI pointer. Gezien het thema van reizen een goede en ook wel grappige combi. De redactie van de site struint het web af om de beste reis deals te vinden. De reis deals worden ingedeeld in de categorien Vluchten, Vakanties, Hotels, Auto en Andere. Ook vermelden ze actuele kortingscodes. Elke reis deal wordt gedecoreerd met afbeeldingen die je meteen in de juiste stemming brengen.

Vakantiepiraten reis deal website review beoordeling lars sang mo boom 2

Meer dan een website

Voor fervente mobiele gebruikers zijn er voor iOS en Android gratis apps te verkrijgen. De apps zijn een 1-op-1 versie van de website en vind ik vooral handig, en leuk, om af en toe doorheen te bladeren. Niet echt voor inspiratie, maar gewoon om te zien wat ze hebben en om een beeld te krijgen van wat voor reis deals er op dat moment voor welke bestemmingen zijn. De apps werken goed, zonder dat ze echt iets toe voegen aan de webervaring. Op Facebook hebben ze inmiddels meer dan 37.000 volgers. Hun Twitter en Google+ heeft nog wat aandacht nodig. Ze zijn erg actief op social, hoewel dat vooral zenden is.

De reis deals

De site is bedoeld voor het tonen van de beste reis deals. Maar doet het dat ook. Ja, dat doet het. Er is een ruim aanbod aan type vakanties en bestemmingen. De aanbiedingen komen op mij over als laaggeprijsd. De getoonde vakanties hebben een goede kwaliteit waarmee ze laten zien niet alleen voor de laagste prijs te gaan, ze willen ook wat moois bieden. Er staat duidelijk beschreven wat er inclusief is, van waar je vliegt (bij een vliegreis) en wat de reisperiode is. Ook prettig is dat ze in de meeste gevallen een screen shot van de reis inclusief prijsoverzicht van de aanbieder tonen. Bij vliegtickets zie je bijvoorbeeld de prijs inclusief reserveringskosten. Als de aanbieding je aanspreekt click je door naar de website van de aanbieder. Daar maak je de boeking af. Je boekt dus niet bij vakantiepiraten.nl.

Vakantiepiraten.nl

Zo handig is vakantiepiraten.nl

De site doet wat het zegt, namelijk reis deals verzamelen en tonen. Ze leggen je goed uit wat er inclusief is, wat de vertrekperiode is en tonen je door middel van een screen shot dat ze de deal ook echt hebben gevonden. Boeken doe je bij de aanbieder van de reis deal. De login functionaliteit heb ik gebruikt maar die gaf mij geen extra opties. De zoekbalk kan wat groter zodat ik sneller tot een voor mij geschikt resultaat kom. Ik hou van de openheid, het is mij duidelijk dat ze je eerlijke reis deals willen tonen.

Het zou voor mij een site zijn waar ik niet meer zonder kan als ze:

  • op basis van mijn (continue veranderende) behoefte reis deals kunnen vinden
  • er push notificaties komen wanneer de deal er is
  • een filter hebben voor bepaalde periodes zoals feestdagen en vakantieperiodes
  • boeken én betalen via de app mogelijk maken

Probeer het zelf eens. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.