Home / Blog / Santa Barbara Resort voor een luxe en comfortabele vakantie op Curaçao

Santa Barbara Resort voor een luxe en comfortabele vakantie op Curaçao

Wie op vakantie wil naar Curaçao kan kiezen uit een grote verscheidenheid van verblijfsvormen. De Nederlandse reisorganisaties bieden diverse soorten hotels aan, er is aanbod van particulieren op Airbnb en op de eigen website van het eiland is een variatie van aanbod te vinden. Voor onze vakantie in Juli hebben we onze overnachtingen direct bij het hotel gereserveerd, vliegtickets naar Curaçao bij KLM geboekt en een auto bij Sunny Cars geregeld.

Huurauto Curaçao Vakantie Holiday Autohuur Autohuren

Voor deze vakantie wilden we in een niet al te drukke omgeving zitten, veel van het eiland kunnen zien, op eigen gelegenheid rondreizen en voldoende vertier voor de kinderen hebben. Vrienden wezen op ons het Santa Barbara Resort, dit zou een prima resort voor ons zijn. We hebben hier uiteindelijk 7 nachten overnacht en kijken met groot plezier terug op deze tijd.

Welkom bij Santa Barbara Resort

Je vindt deze rustieke plek op ca. een half uur rijden van Willemstad. De weg er naartoe is prima te rijden. Onderweg rij je langs mini-markets, lokale restaurantjes, pinautomaten en kleine dorpjes. Je komt direct in de juiste sfeer. De laatste vijf minuten begeef je je op het privé domein van de Santa Barbara Plantation. In de Seru Boca Marina, bij Spaanse Water, wonen de rijken in prachtige villa’s met erbij motorjachten en zeilschepen. De golfbaan is immens en wijd verspreid over het terrein. De golfers zijn vooral actief in de ochtend, namiddag en avond. Na een paar bochten ben je er…

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday entrance entree

De eerste stappen

Zodra we zijn ingecheckt, de koffers hebben uitgepakt en onze zomerse kleren hebben aangedaan, begeven we ons als eerste naar de lobby. Dat is er zo ingeslopen, van hieruit verkennen we het hotel. We lopen naar het balkon van de lobby en kijken uit over het resort. Met voor ons de oceaan, rechts het zwembad, en links uitzicht op een prachtig grasveld met palmbomen. We gaan naar beneden, hebben inmiddels wat trek gekregen en begeven ons naar het hoofdrestaurant Medi. Hier wordt het ontbijt geserveerd in à la carte en buffet stijl en kan je zowel binnen als buiten zitten.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday buiten ontbijten

Wijs me de weg

Hoewel het resort op een wijd terrein ligt heb ik het niet ervaren als ‘groot’. Alle plekken vormen samen een mooi geheel en bovendien is alles goed vindbaar met de bewegwijzering. Vanaf het resort kan je zelfs met je 18 holes beginnen (naast restaurant Shore).

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday wegwijzers

Eye catcher

Tijdens de oriëntatie voor deze vakantie viel onze ogen bij het zien van foto’s van dit resort direct op het zwembad. En dit is niet tegengevallen. Er zijn 2 grote zwembaden. Het ene zwembad is rechthoekig van vorm en is bedoeld om baantjes te kunnen zwemmen. Het andere zwembad is ovaal en heeft ligbedden in het water staan. Hier kan volop in gespeeld worden. Deze ligt het dichtste bij de oceaan en is de echte eye catcher. Voor wat extra privacy zijn er houten cabanas te huur voor $25 per dag. Voor de kinderen is er de Splash Zone waar ze door waterstalen kunnen rennen. Voor een snelle snack kan je terecht bij restaurant SPLASH. Wat ons betreft was hadden we hier de minste culinaire ervaring. Je wordt op je wenken bediend door de bediening die langs het zwembad lopen om je bestellingen op te nemen.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday pool and ocean

Begin de dag goed

Wij beginnen de dag altijd met een goed ontbijt. Het is op vakantie altijd weer afwachten hoe het ontbijt zal smaken. Deze keer werden we absoluut niet teleurgesteld! Als je voor het à la carte ontbijt gaat heb je keuze uit tientallen items. Alles wordt keurig uitgeserveerd met passend bestek. De meeste mensen gaan voor het buffet. Er zijn 3 stations waar je van kunt genieten. Helemaal links vind je warme gerechten zoals eieren, spek, worstjes, pap, gebakken aardappelen en groenten, tosti’s en pannenkoekjes. Wat me vooral opviel waren de prachtige rode pannen van Le Creuset. Dit gaf het buffet direct meer elan. In het midden kan je naar eigen smaak omelet laten bereiden en vind je een ruim assortiment aan brood. In de avond worden hier verse pizza’s bereid. En helemaal rechts is het koude deel met groenten, zuivel, fruit, salades en vis. De kwaliteit is top, de bediening uiterst vriendelijk en de smaakervaring erg goed. Zo begin je dag goed!

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday ontbijtbuffet

Spelletjes spelen

Het Santa Barbara Resort op Curaçao biedt een dagprogramma aan met activiteiten. Denk dan aan yoga, leguaan voeren, begeleide wandelingen, tennis en volleybal. Tot mijn grote verbazing vonden de kinderen vooral het schaakbord erg spannend. Hier hebben we een flink aantal potjes gespeeld. En hoewel ze er thuis niet naar omkeken, bleken ze er hier talent voor te hebben, haha. Smeer je goed in want je staat vol in de zon. Stap soms even bewust in de schaduw. Hoe vaak speel je nu buiten schaak met uitzicht op de oceaan? En wil je iets wilders dan kan je altijd nog een buggy adventure boeken bij de tour desk.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday schaken

Ocean walk

Als je gewoon even niets wilt kan je lekker hangen op je balkon of terras of liggen bij het zwembad. Wij vonden het erg ontspannend om een wandeling te maken langs de oceaan en de baai. Het is geen wandeling van uren, maar evengoed waren we zeker drie kwartier onderweg. Het was heerlijk om de zee te ruiken, de wind te voelen en de golfslag te horen, zo ontspannend.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday ocean

Ook ‘s avonds lekker uit eten

Het resort heeft 3 restaurants waar je ‘s avonds kunt eten. Daarnaast is er een Italiaanse deli en kan je tussen 18 en 22 uur sushi bestellen in de lobby. Tijdens ons verblijf hebben we al deze eetgelegenheden uitgeprobeerd. Wat ons betreft was Shore de meeste geslaagde. Het eten was subliem, de bediening erg vriendelijk en vrolijk, en last but not least is de locatie fantastisch. Je zit vrijwel naast de oceaan in een intieme setting, genietend van je gezelschap en een drankje. Kan het beter?

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Shore Restaurant

Koninklijk bezoek

Tijdens ons heerlijke dinner bij restaurant Shore vertelde de vrouwelijke ober over een bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2013. Ze deden toen de Antillen aan en verbleven tijdens het bezoek aan Curaçao op dit resort. Bij de lobby hangt een portret van het stel. Zij heeft het stel toen mogen bedienen en vertelde ons een paar leuke anekdotes. Ook wees ze ons op de kamer waar zij toen sliepen. Deze Presidential Suite is sindsdien omgedoopt tot Royal Suite. Je ziet de suite op weg naar restaurant shore.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday royal suite

En dan wordt het avond

Voor mooie zonsondergangen moet je absoluut op Curaçao zijn. Doordat het eiland weinig hooggelegen gebieden telt en hoge gebouwen een zeldzaamheid zijn kan je op heel veel plekken de zon in de zee zien zakken. Bij het Santa Barbara Resort heb je prachtig uitzicht en kan je zittend op het strand hiervan genieten. Als je dan omkijkt ben je verrast door het aanzicht van de zeezichtkant van het complex. De geel-, bruin- en roodtinten worden zichtbaar door het weerkaatsende licht. De lampjes lijken net vuurvliegjes. Of, zoals mijn dochter zei, het zijn allemaal ‘elfjes zoals Tinkel Bel’.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday sunset front

Onverwachte panorama

Naast dat je heerlijk kunt eten bij restaurant Shore is het ook nog eens erg fotogeniek. Toen ik na het eten even met zoonlief een wandelingetje langs de golfbaan ging maken raakte ik betoverd door de onverwachte prachtige panorama van het restaurant met op de achtergrond de ondergaande zon en wat schapenwolkjes. Denk er even de serene rust bij, een licht waaiend windje en een temperatuur van 30 graden en je kunt je voorstellen hoe wij daar stonden. Zelf mijn mannetje kon dat waarderen.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Restaurant Shore panorama sunset

Van ananas kan je alles maken

Je kan mij wakker maken voor een ijskoude mojito. Ik heb er al vele mogen proeven. Maar deze die ik bij restaurant Shore kreeg kende ik nog niet. De Pinapple Mojito. Man, wat was die lekker. Staat die niet meer op de kaart, gewoon naar vragen, want dit is een juweeltje hoor!

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Pinapple Mojito

Santa Barbara Beach

Aan de westkant van het resort vind je een machtig privé strand. Dit uitgestrekte en brede strand is lekker rustig en schoon. Ligbedden zijn er genoeg dus hier geen rare capriolen met ‘handdoekje leggen’. Aan het einde van het strand vind je Ocean Encounters waar je je watersporten kunt regelen. Boek hier je duik- en snorkeltour, een zeilboot of waterfiets. Voor deze activiteiten moet je meestal bijbetalen.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday private beach

Geef de kinderen een zwembad

De 2 zwembaden bieden voldoende vertier voor volwassenen. Maar voor kinderen is het helemaal een walhalla. Ze kunnen heerlijk rondlopen, in het water springen, gebruik maken van waterspeelgoed zoals tubes en de hele dag door drankjes bestellen. Die van ons waren er dagelijks te vinden en vonden vooral het feit dat het niet tè diep was erg fijn. Voor de ouders is er overigens over wifi. Handig om al die gadgets te connecten en je time lines te checken.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday zwembad pool

Swingin’ Old Lady

De karakteristieke Koningin Emmabrug in Willemstad is een must see uitje tijdens je vakantie op Curaçao. Je ontkomt er niet aan als je in Willemstad bent. In de avond rond 20 uur is die verlicht met regenbooglampjes, iets wat de kinderen fantastisch vonden. Zoonlief moest zoals altijd even z’n gekke standje innemen :-). Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op Otrabanda en Punda, met de wereldberoemde Handelskade. Met de auto vonden we het geen probleem om ‘s avonds te rijden. Gewoon snelheid minderen en niet te dicht op anderen rijden, dan moet het goed komen. Ook de weg vinden was makkelijk, dus laat dat je vooral niet afschrikken. En heb je geen auto? Neem dan een taxi, en een zak geld mee. Want je bent zo $ 75 voor een enkele reis kwijt.

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Swinging Old Lady Willemstad Emma Brug

Late snack

Stel, je hebt na het eten nog trek, of je wilt voor diner sushi eten, dan kan ik je dat ten zeerste aanraden. Jun’s sushibar in de lobby serveert vers bereidde sushi van de kaart. Probeer ze allemaal, maar zeker de Samurai. Pittig!

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Sushi

Alles voor een complete vakantie op Curaçao

Man, wat hebben we genoten van deze vakantie. Het eiland heeft zoveel te bieden en je heb er vrijwel altijd lekker weer. Met een gemiddelde temperatuur van minimaal 30 graden hoef je echt geen trui mee. Vertier voor de kinderen vind je in de vele strandjes, speeltuinen, struisvogelboerderij, buggy tours, zwembaden, en zeker ook Willemstad met haar oude stadsmuren. Het hele gezin komt aan z’n trekken en dat onder een heerlijk zonnetje. Voor een luxe en comfortabele vakantie is het Santa Barbara Resort aan te raden. Je omringt je in luxe en comfort, kunt actief zijn wanneer jíj dat wilt en geniet van al het heerlijks dat de restaurants te bieden hebben. En als zelf de Koning en Koningin er verblijven weet je dat het goed is!

Bekijk ook de video in HD.

Het was een vakantie om niet snel te vergeten!

Bedankt Curaçao! 

Santa Barbara Resort Curaçao Vakantie Holiday Handelskade Willemstad

Leestip!

5 essentials voor je Curaçao vakantie

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.