Home / Reizen en vrije tijd / Aan vakantie toe? Maak je auto vakantieklaar!

Aan vakantie toe? Maak je auto vakantieklaar!

Het weer is nog wisselvallig en de zon laat zich nog niet te vaak zien. Toch begint bij veel mensen het vakantiegevoel te knagen. Heb jij je rustige plekje op de Franse camping al geboekt of je roadtrip met een tweedehandsje al uitgestippeld? Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je ultiem kunt genieten van je verdiende vrije tijd. Niet alleen je koffer heeft een heuse checklist, ook voor je auto is het goed om de reis goed voor te bereiden.

goedkope_winterbanden_michelin_korting_voordeelBanden
Voor vertrek is het belangrijk om de banden goed te controleren. Versleten banden kunnen gevaarlijk zijn wanneer je een lange reis voor de boeg hebt. Een band moet minstens 1.6mm profiel hebben voor voldoende grip op de weg. Daarnaast is het ook goed om de bandenspanning te controleren. Dat scheelt brandstofkosten. In het onderhoudsboekje van je auto lees je de juiste bandenspanning voor jouw auto. Dit geldt natuurlijk ook voor je reserveband.

Onder motorkap
De onderdelen van de motor die aandacht vereisen voor vertrek zijn bijvoorbeeld oliepeil, koel- en remvloeistofpeil, de staat van de accu en algemene beschadigingen van verschillende motoronderdelen. Zo mogen de accupolen geen roestplekken vertonen en is het belangrijk dat er geen olie uit de motor lekt. Vermoed je dat je auto olie lekt? Ga dan voor je vakantie nog langs bij een garage in de buurt. Niets is vervelender dan in het buitenland naar een garage moeten, terwijl je bijna op de plaats van bestemming bent.

Pedalen en remmen
Dat de remmen in goede conditie moeten zijn voor je een lange reis gaat maken klinkt logisch. Toch worden ze door veel mensen vergeten. Controleer de remschijven of test de remmen desnoods nogmaals goed tijdens een ritje. Ook de rubbers op de pedalen zijn belangrijk. Als deze versleten zijn, kun je gemakkelijk van de pedalen glijden. Met gevaarlijke situaties als gevolg.

Overig
Mocht er ondanks al je voorbereidingen toch iets misgaan met de auto, is het handig om sleep- of startkabels bij je te hebben. En vergeet vooral je autopapieren niet.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Santa Barbara Resort voor een luxe en comfortabele vakantie op Curaçao

Wie op vakantie wil naar Curaçao kan kiezen uit een grote verscheidenheid van verblijfsvormen. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.