Home / Reizen en vrije tijd / Stedentrip naar Southampton

Stedentrip naar Southampton

Southampton is natuurlijk vooral bekend vanwege hun voetbalclub FC Southampton. “The Saints”, zoals de Engelse voetbalclub ook wel wordt genoemd, staan momenteel onder leiding van niemand minder dan “onze” Ronald Koeman. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de stad, die ruim 230.000 inwoners telt, in het zuiden van Engeland en is de grootste havenstad van het land. Als voetballiefhebber kun je in Southampton je hart ophalen, maar ook voor een stedentrip is de stad een erg leuke locatie. Naar de UK reizen met de Calais Dover ferry is een comfortabele en betaalbare optie voor wie niet met het vliegtuig wil. Wat er zoal te zien en te beleven is lees je hier!

De oude stadsmuren en de toegangspoort zijn een ware trekpleister en kunnen het best bekeken worden vanaf de westelijke kant. Er worden dagelijks leuke wandelingen georganiseerd waarbij je de mooiste plekken van de muur gaat bezichtigen en tevens alles te weten komt over de roerige geschiedenis achter deze vestigingsmuur.

Het Tudor House in St. Michael’s Square stamt uit de 15e eeuw en werd gebouwd voor een elitaire familie maar doet tegenwoordig dienst als museum. Je kunt er collecties uit o.a. de Victoriaanse tijd bezichtigen en daarnaast zijn er ook geregeld exposities over de lokale geschiedenis. Op de officiële website vind je meer informatie over het huis en de bijzondere tuinen.

De Titanic vertrok in april 1914 vanuit Southampton richting New York maar kwam in aanvaring met een ijsberg. Dit bekende verhaal is toneel geweest voor vele films en boeken, maar voor wie zelf de geschiedenis achter deze gebeurtenis wil ontdekken is de Titanic Trail een echt aanrader. Op diverse plekken in de stad zijn monumenten en gedenktekens te bekijken waaronder het Engineers’ Memorial en het Musician’s Memorial die tevens zijn voorzien van uitleg over de ramp.

De omgeving van Southampton kent ook tal van kathedralen waarvan de Romsey Abbey een van de mooiste is. Net buiten de stad in het marktplaatjes Romsey, dat bekend is vanwege het vliegvissen, tref je de Romsey Abbey aan die stamt uit het jaar 907! Ook de Mottisfont Abbey, een 12e eeuwse kathedraal die later een woning werd, heeft een prachtige collectie authentieke schilderijen en een beeldige tuin met gigantische bomen en rozenperken en is zeker een bezoekje waard.

Een bezoek aan de stad is natuurlijk niet compleet als je het indrukwekkende stadion van FC Southampton niet van dichtbij hebt bewonderd. Op slechts een halve kilometer van het stadscentrum, vlakbij de Rivier Itchen, ligt het thuishonk van de populaire club. Het St. Mary’s stadion verving het oude The Dell stadion in 2001 en biedt plek aan 32.000 toeschouwers. Een rondleiding kun je ter plekke boeken en vergeet vooral je camera niet!

Southampton is misschien niet zo bekend als vakantiebestemming maar heeft zeker een aantal unieke en bijzondere hotspots voor zowel de avontuurlijke als de Bourgondische vakantieganger. Ontdek het zelf!

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met P&O Ferries.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.