Home / Blog / Uitpakken van de Yuneec Typhoon Q-500+ Pro 4K video drone

Uitpakken van de Yuneec Typhoon Q-500+ Pro 4K video drone

Na verschillende types van DJI te hebben gevlogen heb ik deze keer gekozen voor de Typhoon Q500+ Pro 4K van Yuneec. Na het lezen en bekijken van talloze reviews leek mij dit een prima alternatief voor de DJI Phantom 3 Advanced en Professional. Naast dat het goed is om diversiteit in het assortiment te hebben en ervaring te hebben in het vliegen van verschillende types en merken zijn dit voornaamste redenen waarom ik voor deze Typhoon Q500+ Pro 4K van Yuneec heb gekozen.

1. Indoor vliegen

Door deze video raakte ik overtuigd van de mogelijkheden om met de Typhoon Q500+ Pro 4K binnen te vliegen. Deze drone vliegt minder ver door na een stuuractie dan bijvoorbeeld de Phantom 3. Hierdoor is de kans op schade door botsingen met bijvoorbeeld muren kleiner.

2. De CGO3 camera

Fans van DJI zullen zeggen dat de Phantom camera de beste is, en zo ook met de Yuneec fans. Wat mij opviel is dat deze camera in 4K kan filmen en dat er geen bolling in het beeld zit, zoals met GoPro het geval kan zijn. Het fish-eye effect is hiermee verleden tijd. De CGO3 camera lijkt verder op de camera die DJI onder zijn Inspire 1 heeft hangen. De meegestuurde SD card steek je achter in de CGO3 camera.

3. Veel inclusief

Voor €1.500 heb je een compleet pakket en zeker ten opzichte van de DJI Phantom 3 zitten er een aantal extra’s in. De eerste is de koffer, dan heb je de SteadyGrip, een zonnekap, een extra set carbon propellors en de 2e batterij. Bovendien zit er ook nog een 16 GB SD card bij. Dit alles vertegenwoordigd een waarde van ca. €350. Naast het kostenaspect maakt dit pakket het ook eenvoudiger om te gaan vliegen. Je kunt langer vliegen door de 2e batterij, de film kan meteen worden opgenomen, je kunt de drone makkelijk en veiliger meenemen en je kunt er ander camerawerk bij doen.

4. Geen iPad nodig

Wat de Typhoon Q500+ Pro 4K van Yuneec ook aantrekkelijk geprijsd maakt is het feit dat je er geen aparte iPad of andere tablet voor nodig hebt. Het FPV scherm zit in de zender gebouwd. Hierdoor heeft het scherm niet te grootte van een reguliere tablet, maar het lijkt me voldoende. Het scherm in de zender heeft een touch screen en je kunt kiezen voor een full screen modus. Ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden om het scherm onder de stuurknuppels te hebben in plaats van boven, maar dat laat ik jullie nog weten.

5. Volg-mij functionaliteit

Een functionaliteit waar ik in de toekomst veel van verwacht is de volg-mij functionaliteit. los van deze Typhoon Q500+ Pro 4K van Yuneec is dat iets dat snel aan populariteit zal toenemen. Bovendien zal dat drones ook toegankelijker maken voor het grote publiek. Ja, de selfie drone, ik geloof daar in! Zoals ik de functionaliteit op Youtube heb zien werken lijkt het me een prima begin. Ik ga deze snel uitproberen!

Foto’s van de Typhoon 500+ Pro 4K van Yuneec:

Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 001
De aluminum koffer is bij de prijs inbegrepen.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 002
De drone past precies in het voorgesneden schuim.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 003
Er zitten standaard 2 5400 mAh batterijen bij.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 004
Het opladen van de batterijen doe je met deze smart charger.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 011
Eenmaal opgetuigd is je drone klaar om te vliegen.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 005
De drone wordt bestuurd met de ST10 zender.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 007
De Typhoon 500+ 4K heeft brede poten.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 006
De Typhoon 500+ 4K heeft de vernieuwde CGO3 camera eronder hangen.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 008
De behuizing is van dondergrijs, netjes afgewerkt kunststof.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone 009
Van bovenaf ziet de Typhoon 500+ 4K er indrukwekkend uit.
Yuneec Typhoon 500 Plus Pro 4K Video Drone SteadyGrip Handheld 012
Bij de prijs inbegrepen is ook deze SteadyGrip waar je stabiele video’s mee kunt maken.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

14 comments

 1. Ok de camera kan in 4k filmen
  Mooi maar ga dit dan ook editen en bekijken in 4k
  Ik heb de zelfde ervaringen in het filmen in hd meegemaakt en vele videobewerkers liepen tegen het feit aan de hun pc niet mee kon in deze res.
  Uit eindelijk werden de beelden op dvd gezet en das zonde van de kwaliteit

 2. Ik heb deze bij Toemen gekocht.

 3. Eens, de hardware is er nog niet altijd klaar voor, net als TV programma's. Youtube biedt inmiddels hogere resoluties aan dan FullHD. Op mijn retina scherm is deze kwaliteit wel echt erg mooi hoor :-).

 4. Vertel ook eens hoe handig je deze drone update en je sd kaartje eruit haal ,en vooral in schilpad mod vliegen das pas lachen als er wind staat .
  Nee ,geen q500 meer voor mij.
  🙂

  • Hi Pocolo? (aparte naam),

   Dit is enkel een review van wat er in de doos zit. Er gaat zeker nog een verhaal komen over de vliegervaring. Jij refereert aan de SD card sleuf in de transmitter. Die is wmb ongelukkig gekozen. Het is best een gepriegel. Vliegen in de wind gaat goed, het is niet zo een snelheidsbeest als de Phantom, maar hierdoor gaat de accu wel langer mee. En ‘schildpad-mode’ gebruik ik vooral binnen, werkt prima. Niet in de harde wind natuurlijk :-). Geen Typhoon meer, wat ga je dan kopen?

 5. Haha!! Net een update gehad!. Nu is de q500+ sneller geworden. Vriend van me heeft de dji p3 profesdional. Vlgs hem hebben beide merken voordelen. Ik heb de q500+. Ik heb geen supercomputer, ook geen super tv dus de cgo2 bevalt mij uitstekend.
  Groot voordeel van dji is de coming home hoogte. Deze is instelbaar. Bij yuneec is deze 10 meter, dus VEEL TE LAAG en niet instelbaar!

 6. Beste,
  wij kochten vorige week onze typhoon 500 k4. Deze probeerden we dit weekend uit. Wat bij ons niet lijkt te werken is op de zijkant van de afstandsbediening om de camera naar boven en beneden te richten. Als wij dit bewegen, doet de camera niks. Iemand die ons hierbij raad kan geven hoe dit zou komen?

 7. Goed artikel, ik wil binnenkort ook een drone halen dus zit nu vooral veel te lezen. Het geld is niet echt een probleem, maar raad je dit aan als ”eerste drone”? Ik heb niet veel ervaring met drones vliegen maar kan ze wel in de lucht houden.

  Groeten, Mark

  • Als eerste drone voor iemand met budget raad ik je vooral een drone aan met stabilisatie. Dus eentje die blijft hangen als je zelf niet stuurt. Diverse merken bieden deze aan. Je kunt ook bij buitenlandse shops kijken qua prijs, maar verwacht dan niet teveel service. Veel plezier met vliegen!

 8. Hoi Lars, je gaf aan dat er nog een review komt over deze drone. We zitten zelf er ook aan te denken om deze te kopen, heb je al alvast al wat extra info/tips/hints?

  Gr. Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.