Home / Blog / Nieuw in Hoofddorp onbeperkt spareribs eten bij De Beren

Nieuw in Hoofddorp onbeperkt spareribs eten bij De Beren

Het onbeperkt kunnen eten, ook wel All You Can Eat (AYCE) genoemd, zoals sushi, heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Het is natuurlijk fijn dat je van te voren weet wat een avondje restaurant kost en als de kwaliteit dan ook nog in orde is staat een geslaagd etentje niets meer in de weg.

Hoewel Hoofddorp nog niet hoog op de culinaire ranglijstjes staat moet ik zeggen dat er wel steeds meer en bijzondere tentjes worden geopend. Zo ook restaurant De Beren waar je op bepaalde dagen onbeperkt spareribs kunt eten. Aangezien wij dat erg graag lusten gingen wij op een maandagavond op pad om deze lekkernij te proberen.

Entree

Het restaurant ligt aan het Raadhuisplein in het oude centrum van Hoofddorp. Het is goed te herkennen door het duidelijke bord met logo aan de gevel. Van buiten oogt het sfeervol en uitnodigend. De ingang is me niet direct duidelijk, moet even zoeken wat nu de werkelijke schuifdeuren zijn. We worden vriendelijk ontvangen door de medewerkers en naar onze plaats geleid (we hadden gereserveerd).

Bestellen

Kort nadat we plaats hebben genomen worden onze drankjes opgenomen. Restaurants waar je tegen betaling kraanwater kunt bestellen hebben bij mij altijd een streepje voor. Helaas bieden ze dat niet aan bij De Beren. Dus het wordt dan maar Chaudfontaine. In no-time worden de drankjes bezorgd en kunnen we het eten bestellen. We kiezen voor 3 keer de onbeperkte spareribs en een keer de black angus burger.

Eten

Overal zweven de mooi opgediende borden met heerlijk vlees rond en we kunnen dan ook niet wachten tot dat onze bestelling gereed is. De serveerster komt eerst met een portie spareribs en de burger en daarna keert ze terug met de andere twee porties spareribs. De burger is helemaal goed. Frietjes zijn mooi krokant en de sausjes goed van smaak. Het wordt geserveerd op een plan voor een robuuste uitstraling. De spareribs worden ook geserveerd op een plank met schaaltjes sla en frietjes of rijst.

Maar dan nu het allerbelangrijkste van deze review, de spare-ribs, hoe smaken die? Nou, ik heb het idee dat deze kant en klaar worden aangeleverd en dat ze die zelf nog even op de grill gooien. Het zijn smalle ribs, maar de porties zijn prima. Mijn portie is lauw, die van de kinderen ook. Dat ik er op dat moment niets van zeg komt doordat ik gewoon trek heb en het vlees verder eetbaar is. Het enige pittige (zoals besteld) eraan is de saus die er op gesmeerd is. Jammer, had het graag wat meer ‘in’ het vlees geproefd. Het vlees heeft aan de randen aardig wat zwarte aangebrande stukken, die we niet opeten. Hoewel mijn kids normaal best grote eters zijn zitten ze na een rib al aardig vol. Ik bestel nog een portie en geef aan de serveerster aan dat mijn vorige portie lauw was. Mijn tweede portie (een halve rib) is goed warm, moet zelfs nog even afkoelen na het opdienen dus dit hebben ze bij De Beren in Hoofddorp goed opgepakt.

Conclusie

Het is prima onbeperkt spareribs eten bij De Beren in Hoofddorp. De zaak ziet er gezellig en ‘eigen’ uit en personeel is behulpzaam. Het vlees was lauw, maar het tweede portie was goed warm. De side dishes smaakten ons prima en de prijs was scherp. Op maandag kosten de onbeperkte spareribs 11,50 euro per persoon en een hamburgermenu kost normaal 13,50 euro (alleen deze maand 8,50 euro). De kosten van de drankjes en fooi komen daar nog bij. In totaal was ik 60,- euro voor dit avondje uit kwijt.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

The Best New Years Eve 2016 Drone Video’s From All Over The World

When I started an article last year that got thousands of visitors I figured it …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.